Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да

...
Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да
Коментари Харесай

Борисов търси рамо от Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана

Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния кулоар София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е подканил премиерът Бойко Борисов госта си - ръководещия шеф и административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг на срещата им през днешния ден по-рано сутринта. " Сега говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана, да бъде обезпечено финансирането ", разгласи Борисов на срещата пред българските посланици и изясни, че финансовата институция е подготвена да се ангажира и с надзора по финансирането.

 





" Сега ни следва един от най-важните коридори - доста й отива на Световната банка освен финансирането, а и наблюдението на този развой, той е геостратически ", сподели за проекта премиерът, към този момент на откриването на Логистичния център на банката за споделени услуги, в който ще работят над 300 квалифицирани експерти. Това е и мотивът за визитата на Шаолин Янг.

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което през днешния ден продължаваме да развиваме, увери Борисов госта си на срещата по-рано сутринта в Министерския съвет. 

Министър-председателят Борисов означи преимуществата, които открояват страната ни и я трансформират в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, доста положителната инфраструктура. 

Премиерът Борисов изрази убеденост, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има позитивно въздействие за българската стопанска система. По думите му това ще надгради капацитета в браншове с висока добавена стойност и ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти, осведоми пресслужбата на Министерски съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР